Tapasmeny

Tapas er spansk og betyr å dekke til deksel, og er en betegnelse på små kalde/ varme retter servert sammen med vin. Tapas er i stor fremgang i Europa, og spanske tapasbarer sprer seg i rekordfart. Tapas er perfekt mat til alle anledninger store som små. Vi har derfor satt sammen noen smaksrike menyer som vil tilfredsstille dine matglade gjester.

TAPAS NR. 1
Spanske kjøttboller i krydra tomatsaus
BBQ-kyllingklubber m/ coleslawsalat
Tortilla (spansk potetomelett)
Stekt chorizopølse
Bacondadler
Tortillalefse m/ kremost, serranoskinke og rucola
Tigerscampi m/ hvitløk og chili
Tomatsalat m/ fetaost og oliven
Ovnsbakte poteter m/ havsalt, hvitløk og timian
Nystekt focaccia og aioli
Kr. 290,- per. kuvert - minimumsbestilling: 8

TAPAS NR. 2
Jack Daniels spareribs m/ coleslawsalat
Hete kyllingvinger m/ cajun-salsa
Strøm Larsens berømte pølser m/ grov sennep
Grilla lammecarre m/ hvitløk og rosmarin
Serranoskinke og grilla asparges
Manchego m/ fikenmarmelade
Lime og koriandermarinerte laksespyd
Speket og tørket hvalkjøtt m/ flatbrød, rømme og rødløk (fantastisk!)
Potetlefse m/ gravet ørret, dill og kremet sennepssaus
Blanda oliven
Tomatsalat m/ fetaost
Pastasalat m/ soltørka tomater, artiskokker og grønn pesto
Ovnsbakte poteter m/ havsalt, hvitløk og timian
Nystekt focaccia og aioli
Kr. 345,- per. kuvert - minimumsbestilling: 10

TAPAS NR. 3
Braisert svineribbe m/ plommesaus
Gyrosmarinerte kyllingspyd m/ tzatziki
Greske kjøttboller m/ tzatziki og salsa
Tex-Mex fylte tomater m/ kjøttdeig og mozzarella
Norsk spekeskinke, melon og asparges
Stekt chorizopølse
Rucolasalat m/ karamelliserte pærer og blåmuggost
Potetlefse speket laks, philadelphiaost og vårløk
Sashimi av salmalaks og ponzusaus
Cajunbakt torskeloin m/ rotgrønnsaker og chiliaioli
Blåskjellgryte m/ pasta, fløte, løk og tomat
Tomatsalat m/ fetaost og oliven
Fransk nypotetsalat m/ smak av karri og sennep
Nystekt landbrød og aioli
Kr. 360,- per. kuvert - minimumsbestilling: 10

TAPAS NR. 4
Grilla okse entrecote m/ husets hjemmelagde bbq-saus
Spanske kjøttboller i krydra tomatsaus
Svinefilet m/ ratatouille
Hotte kylling-overvinger
Cajunmarinert kyllingspyd og cous-cous salat
Bacondadler
Grilla kamskjell på blomkålpure, sprøstekt bacon og basilikumolje
Villreker grilla m/ hvitløk og estragon
Speket og tørket hvalkjøtt m/ flatbrød, rømme og rødløk(fantastisk)
Kremet pastasalat m/ grilla rotgrønnsaker
Tomat og mozarella salat m/ basilikumolje og grovt pepper
Blanda oliven
Gresk salat m/ fetaost og oliven
Grilla asparges, sitron og høvla parmesan
Fransk brie og frukt på spyd
Nystekt focaccia, landbrød og aioli
kr. 425,- per. kuvert - minimumsbestilling: 12

TAPAS NR. 5
Tapasribbe marinert m/ hvitløk, ingefær og honning
Helstekt okseindrefilet m/ bernaisesmør og ratatoullie
Soya og chilimarinerte mini kyllingklubber
Lammefilet på spyd og tabbouleh (cous-cous salat)
Cecina de leon (spansk saltet og tørket oksekjøtt), grissini og høvlet parmesan
Tigerscampi m/ hvitløk og chili
Ovnsbakte hjerteskjell m/ spicy dipp-saus
Hvitløksgratinerte sjøkreps m/ limesaus og frisk gressløk
Fersk pasta m/ stekt skogsopp, stekt chorizopølse, fløte og ostesaus
Chilimarinerte oliven
Tomatsalat m/ fetost
Vellagra kvitost fra Galåvolden gård m/ fikenmarmelade
En frisk melon og agurksalat m/ fersk koriander
Vesterbotten-pai (ostepai) m/ creme fraiche, løyrom, finhakket rødløk og dill
Ovnsbakte poteter m/ hvitløk, havsalt og timian
Nystekt landbrød, focaccia, smør og aioli
kr. 450,- per. kuvert - minimumsbestilling: 12

TAPAS NR. 6
Spanske kjøttboller i krydra tomatsaus
Grillet okse entercote m/ husets hjemmelagde bbq-saus
Jack daniels spareribs
Bbq-kyllingklubber m/ coleslawsalat
Stekt chorizopølse
Bacondadler
Serranoskinke og manchego
Speket og tørket hvalkjøtt m/ flatbrød, rømme og rødløk(fantastisk)
Kremet pasta m/ grilla salmalaks og vårløk
Tigerscampi m/ hvitløk og chili
Tomatsalat m/ fetaost
Ovnsbakte poteter m/ hvitløk, havsalt og timian
Oliven
Nystekt focaccia og aioli
kr. 355,-per. kuvert - minimumsbestilling: 10

ØVRIGE TAPASRETTER MAN KAN VELGE ISOLERT SETT ELLER SOM TILLEGG TIL EN VALGT MENY

KJØTT OG KYLLINGRETTER
Grilla entrecote m/ husets hjemmelagde bbq-saus kr. 45,-
Helstekt okseindrefilet kr. 59,-
Jack daniels spareribs kr. 37,-
Tapasribbe m/ honning, hvitløk og ingefær kr. 39,-
Grilla lammecarre m/ rosmarin og hvitløk kr. 55,-
Varmrøkt plomme av reinsdyr, flatbrød, rømme og krydra tyttebær kr. 59,-
Carpaccio av reinsdyr kr. 64,-
Spanske kjøttboller kr. 30,-
Kyllingvinger a la Jamaica kr. 35,-
Bbq-kyllingklubber kr. 30,-
Gyrosmarinerte kyllingspyd kr.35,-

FISK- OG SKALLDYRRETTER
Stekte villreker m/ estragon og hvitløk kr. 49,-
Tigerscampi marinert m/ chili og hvitløk kr. 39,-
Grilla kamskjell på blomkålpure, sprøstekt bacon og basilikumolje kr. 45,-
Grilla kamskjell på ertepure, tørket serranoskinke og friske urter kr. 42,-
Ovnsbakt lakseloin på søtpotetpure, teriyakisaus og sautert spinat kr. 33,-
Ovnsbakt cajunmarinert torskeloin m/ rotgrønnsaker og chiliaioli kr. 47,-
Hvitløksgratinerte sjøkreps m/ limekrem og frisk gressløk kr. 63,-
Ferske østers m/ mignonette saus eller naturell Pris på forespørsel
1/2 fersk hummer naturell Pris på forespørsel
Belgiske blåskjell kr. 27,-
Ferske blåskjell m/ løk, tomat, urter og fløte kr. 32,-
Ovnsbakte hjerteskjell m/ limedipp kr. 37,-
Speket og tørket hvalkjøtt m/ flatbrød, rømme og rødløk kr. 49,-

GRØNNSAKSRETTER
Grilla asparges, sitron og høvla parmesan kr. 25,-
Grilla asparges m/ serranoskinke og høvla parmesan kr. 32,-
Gazpacho kr. 24,-
Ratatouille kr. 28,-
Linsesalat m/ bakte rødbeter og fetaost kr. 35,-
Gresk salat m/ fetaost og oliven kr. 28,-
Blanda oliven kr. 19,-
Chilimarinerte oliven kr. 22,-
Ovnstekte søtpoteter m/ limekrem kr. 29,-
Ovnsbakte poteter m/ havsalt, hvitlløk og timian kr. 23,-
Vannmelonsalat m/ feta og basilikum kr. 28,-

OSTER
Lun brie surret m/ bacon og honning kr. 39,-
Vellagra kvitost fra galåvolden gård m/ fikenmarmelade og flatbrød kr. 35,-
Monte enebro (spanias svar på en fransk chevre) kr. 39,-
Manchego kr. 28,-
Grilla halloumi m/tomat basilkumsirup kr. 28,-

SKINKER OG PØLSER
Serranoskinke kr. 38,-
Iberico bellota skinke (fra svartfot grisene) kr. 69,-
Cecina de leon (tørket og speket oksekjøtt) kr. 59,-
Fenikkelsalami (italiensk) kr. 45,-
Chorizo fresko kr. 42,-
Strøm larsens berømte pølser kr. 55,-

PAELLA
En helt nydelig risrett, som er Spanias nasjonalrett.
Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne.
Når arbeiderne trengte mat tok de frem en enorm stekepanne og hev det de hadde
av ingredienser blant annet ris i panna.
Retten serveres i utallige varianter og er svært populær.
Dette er min stolthet og jeg anbefaler denne smaksopplevelsen.

Chef Marianne

PAELLA M/FISK OG SKALLDYR

Kokt paellaris, fiskefond, safran, urter, grilla paprika, tomater, chili, hvitløk, løk
laurbærblad, hvitvin, erter, reker, blåskjell, torsk, sjøkreps, sitron og
bladpersille.
Kr. 390,- per. kurvert - minimumsbestilling 12

PAELLA M/SKALLDYR OG KJØTT

Kokt paellaris, kyllingfond, safran, urter, grilla paprika, tomater, chili, hvitløk, løk
hvitvin, erter, laubærblad, chorizopølse, kylling, svinefilet, reker, blåskjell,
sjøkreps, sitron og bladpersille.
kr. 410,- per. kuvert - minimumsbestilling 12

Kan også bestilles som tilleggsrett til tapasmenyene.
kr. 135,- per. kuvert - minimumsbestilling 20